data input: import de date facil

Recent am finalizat un nou modul pentru importarea observațiilor și a listelor de nume știintifice în baza de date. Acest modul este foarte flexibil pentru că acceptă tabele cu număr variabil de coloane și asociere neîngrădită. Dacă inițial am avut un template în forma unui tabel excel gigantic și aevoios de completat, în prezent putem accepta orice tip de tabel (indiferent de ce coloane sunt incluse si indiferent de ordinea lor). Deci dacă ai seturi de date asamblate peste ani (date din investigații taxonomice, regionale, ture în natură etc.) și iți este greu să le introduci în baza de date înregistrare după înregistrare, poți trimite aceste seturi de date pe adresa de contact și le vom importa în baza de date pentru tine (sub numele tău de utilizator). Accesul la aceste date este setat în mod similar celorlalte înregistrări: doar tu vei vedea detaliile de înaltă rezoluție. Fisierele pot fi practic de orice tip (txt, csv, doc, pdf, xls, mdb etc.) atâta timp cât delimitarea și numărul coloanelor este consecvent pe fiecare rând al tabelului.

Câteva reguli generale și foarte ușor de urmat:
Acest modul import poate fi folosit atât pentru observații cât și pentru liste de specii ”checklists”, atât pentru observații personale nepublicate în articole cât și pentru date culese din literatură (caz în care se specifică sursa bibliografică în detaliu). Un singur tabel (fișier) poate conține amestecat observații și simple citații. Un astfel de tabel poate conține de la zeci la cateva zeci de mii de înregistrări

Fiecare înregistrare trebuie să conțină un nume de taxon (gen și specie sau măcar nume de gen). Pentru ca o înregistrare să fie considerată observație va trebui să conțină o coloană cu numele localității și o dată de colectare. Dacă numele localității nu este specificat, atunci înregistrarea este considerată numai ca citație din literatură. Preferabil, dar opțional, se poate adăuga numele observatorului, a celui care a făcut determinarea speciei etc.

Vă rugăm nu ezitați să puneți întrebări sau să ne contactați  pentru cazuri speciale (e.g. seturi de date cu câmpuri speciale, personalizare de funcții, module de diseminare a informației, itemuri sau pagini în blogosferă pentru prezentarea unor seturi de date masive etc.).


04-Nov-2009 greendorf

scroll to top


comments for this blog item
you have to sign in mybiosis.info environment in order to post a comment here

 Seamless integration with your desktop and an even more facile data input into the biodiversity database.
 extragere coordonate geo din imagini
 app: resurse externe BHL
 app: funcție de căutare a obiectelor digitale după identificatori
 app: personalizare bară de sarcini in myBiOSis
 app: modulul pentru statistici îmbunătățit
 functii editare imagine
 fii punctual cu imaginea ta
 data input: import de date facil
 blog dedicat Retezatului
 custom interface
 blogosphere: blogoSfera myNature
 myBiOSis un desktop orientat pe aplicatii de biodiversitate si taxonomie
 app: myBiOSis beta


mybiosis.info
Nature protected areas
Beni's page
GABI'S PAGE
corinaa AT mybiosis.info
myBiOSis
Botanical Notes
The Retezat Mountains
Europe and Middle East Orchids
Romanian Orthoptera
Zoology

share this article