Please Support Us

So we can build your Nature companion: mybiOSis!
Susţineţi-ne!

Redirecționează către noi o parte din impozitul datorat statului

De mai mult de 10 ani de zile suntem aici pentru tine, natură şi comunitatea ştiinţifică! Indiferent de munca voluntară depusă constant care este enormă şi necesită expertiză interdiciplinară, serverele, dezvoltarea programelor, managementul datelor, şi diseminarea informaţiei pe diferite canale costă bani şi foarte mult timp dedicat!

Ajută-ne să asigurăm continuitatea şi dezvoltarea acestui proiect important pentru Flora, Fauna şi mediul natural din Romania! Avem aici cea mai dezvoltată resursă online de acest tip din România şi suntem recunoscuţi internaţional pentru acest lucru.

Persoane fizice (2 la sută)

2% din impozitul plătit statului de către orice persoană fizică se poate direcţiona spre Asociaţia myNature, ONG-ul care reprezintă acest proiect in interacţiile cu alte entităţi publice şi cu furnizorii de servicii.

Completaţi cererea 230 din linkul de mai jos. Instructiunile detaliate de completare sunt incluse in fisier însă pe scurt, sunt necesare doar datele personale, suma se calculează automat de catre fisc. Daca aveţi venituri şi din alte surse decât ca angajat (de exemplu un PFA), completaţi şi declaraţia 200.

Cererea 230 cu datele noastre precompletate poate fi descarcată de aici: https://kladia.info/2017-formular_ANAF_230.pdf

Depuneţi-o la Administraţia Financiară din raza localităţii în care domiciliaţi sau trimiteţi-o prin poşta pe adresa fiscului (cu confirmare de primire).

Persoane juridice

Codul Fiscal dă voie managerilor să direcţioneze 20% din impozitul pe profit sau 3 la mie din cifra de afaceri către organizaţiile neguvernamentale (legea nr. 571/2003, modificată art. 21 alin. 4, lit. p). Banii pot fi folosiţi de către un ONG în proiectele sale. Potrivit procedurii din Codul Fiscal, patronii sau administratorii firmelor trebuie doar să aleagă proiectele în care cred şi să semneze contractele de sponsorizare.

Pentru a ne ajuta vă rugăm să ne contactaţi. Veţi semna cu noi un contract de sponsorizare prin care declaraţi că directionaţi 20% din impozitul de profit (limitat de 3 la mie din cifra de afaceri) până la sfârşitul anului. Dacă nu semnaţi astfel de contracte de sponsorizare până la 31 decembrie, banii trebuiesc viraţi la bugetul de stat.

Plătitorii de impozit pe profit au posibilitatea de a scădea din impozitul pe profit datorat sumele aferente sponsorizarii şi/sau mecenatului. Companiile pot scădea sumele plătite cu titlu de sponsorizare din impozitul pe profit datorat în cursul anului, urmând să regularizeze aceste sume în funcţie de datele existente la închiderea exerciţiului financiar. Regularizarea impozitului pe profit datorat anual, diminuat cu sumele plătite cu titlu de sponsorizare, se face prin depunerea declaraţiei anuale de impozit pe profit (101).